Opening fietsbrug (2015-11-16 )

Onze buurtvereniging heeft na de opening van de fietsbrug op 15 april eerder dit jaar, een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor de brug. 23 enthousiaste buurtbewoners hebben een naam ingestuurd. Het bestuur heeft drie namen naar de namencommissie van de gemeente doorgestuurd en deze heeft de naam; MARNEBRUG uitgekozen. Afgelopen vrijdag 13 november was het zover en is de naam op feestelijke wijze onthuld door de bedenkers. Het waren maar liefst vier buurtbewoners die deze naam ingestuurd hadden. Dit waren de heren J.Witteveen, A.H.Bosma, H.Altena en H.Mulder. Onder het toeziend oog van vele buurtbewoners en M.Offinga van de gemeente is de naam onthuld. TV Bolsward heeft hier een leuk item over geplaatst, u kunt dit vinden via: http://tvbolsward.nl.naam-loop-en-fietsbrug-onthuld/

De andere namen waren: Oeljekoekenbrug, Marnebrug 4X*, Brumarcol, Marcolbrug, Vennoodbrug, De Noorderpoort, It Brechje, De Brouwersbrug, De Eermansbrug, Mariabrug*, Wel-lon, Oer de Faert, Skoallebrége, Marne Sevenwouden post, De Doorloop, Vélopje, De Noord II Schakel,De Hollandiabrug*, Noorderpost, Lolle Jeltjes brug of brugge, De Dwarsbrégge, Accordeonpost.

In de bijlage kunt u lezen waarom de inzender voor deze naam gekozen heeft.

De drie namen die naar de namencommissie gestuurd zijn onderstreept en hebben een * achter de naam staan. Deze commissie heeft uiteindelijk voor de Marnebrug gekozen.

Met vriendelijke groet, Het Bestuur van Noord II

Bestand downloaden