Buurtdag 2017 (2017-09-09 )

Op 9 september stond de jaarlijkse buurtdag gepland. Dit stond al lang van tevoren vast. Helaas leek dit jaar het weer wat tegen te vallen. Het was al de hele week regenachtig weer en de voorspellingen voor de zaterdag waren ook wisselvallig.

’s Ochtends om 8.00u werd naar de voorspelllingen voor de ochtend gekeken en helaas moest het bestuur het besluit nemen om de rommelmarkt af te lassen. De voorspellingen waren regenachtig en dan kun je niet met spulletjes buiten op een kleedje gaan zitten. Daarnaast heb je dan ook weinig aanloop van mensen die iets willen kopen.

’s Middags was de traditionele viswedstrijd gepland. Iets voor 13.00 zaten de eerste deelnemers al aan het water en wonder boven wonder braken opeens wat zonnestralen door de wolken. Voor 13.00 werden er al een paar vissen uit het water gehaald maar deze telden nog niet mee voor de wedstrijd. Het was wel een goed teken. Om 13.00 werd er begonnen met de wedstrijd met ongeveer 10 deelnemers maar langzamerhand kwamen er steeds meer mensen met een vishengel aan. Uiteindelijk waren er 26 deelnemers die een vishengel vast hebben gehad. Tussendoor werden de deelnemers en omstanders allemaal getrakteerd op een lekker ijsje en een snoepje. Om 15.00 was de wedstrijd afgelopen en toen waren er maar liefst 41 vissen op het droge gehaald. Deze vissen hadden samen een totale lengte van 577 cm. De eerste prijs van de viswedstrijd was voor Jelmar Draaisma met 9 vissen en een totale lengte van 125.5 cm. Tweede werd Wopke Stienstra met 8 vissen en een totale lengte van 119.5 cm. Jan Douwe had 6 vissen gevangen met een totale lengte van 81 cm en werd daarmee derde. De viswedstrijd was zeer gezellig en daarmee ook zeer geslaagd.

Het weer bleef ook aan het einde van de middag goed en dus gingen de meeste buurtleden rond 16.30 richting het veld naast de Lonj√©flat voor een gezellige barbecue. Voor de kinderen waren er dit jaar maar liefst 2 springkussens en daar werd volop gebruik van gemaakt. Op de 2 barbecues werd lekker vlees klaargemaakt onder het genot van een drankje. Om 19.00 kwam de ijskoekar langs met een lekker ijsje voor iedereen. Na de prijsuitreiking van de viswedstrijd was er een verloting voor de buurtleden die vooraf een lotje hadden gehaald. Hierbij was er voor bijna iedereen nog een leuk prijsje. Iets later kwam er helaas nog een flinke bui over waardoor iedereen samen in de tent een schuilplekje zocht. Daarna was het weer droog. Door de regen van de voorgaande week werd het in de tent wel een beetje drassig maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 21.00 werd het al weer donker en tijd om alles op te ruimen. 

Uiteindelijk kunnen we mede dankzij alle vrijwilligers terug zien op een gezellige geslaagde buurtdag.

Geschreven door Jitze Kuiper