Sinterklaas in Noord II (2017-11-25 )

Zaterdagmorgen 25 november was het dan eindelijk zover, Sinterklaas kwam met zijn Zwarte Piet in Plan Noord II aan. Wat was het weer spannend voor de kinderen, de ouders en het bestuur. Er werden uit volle borst sinterklaasliedjes gezongen en om 12.00 uur stapte het hoge bezoek It Grand Café van It Heechhout binnen.

Sinterklaas was blij alle glunderende gezichtjes van de kinderen weer te zien en Piet wilde nog wel een liedje horen. Folkert begroette Sint en Piet en Janny vertelde dat er vandaag drie nieuwe kindjes bij waren. 3 baby’s die het afgelopen jaar waren geboren. Verder vroeg ze zich af waar de pakjes waren. Piet zei in paniek: ‘vergeten’, maar dat kan toch niet, wat nu? Gelukkig bleek dat Folkert net gehoord had dat Post.NL de pakjes bij een bewoner in It Heechhout had afgeleverd. Omdat er niemand in de zaal was had hij ze bij een meneer gebracht. Janny vroeg zich af wie dat dan moest zijn, het bleek de heer Wolthuizen te zijn. Gelukkig wist Janny waar hij woonde en ging op pad met een hele stoet van kinderen, ouders en bestuur, op naar 28B.

Mijnheer Wolthuizen dacht dat al die pakjes voor hem waren maar Silvan zag de naam van zijn zusje op één van de pakjes staan dus toen snapte mijnheer Wolthuizen ook dat de pakjes voor de kinderen van Noord II waren. De zware doos ging mee naar de zaal en vervolgens mochten alle kinderen bij Sinterklaas en Zwarte Piet komen. Wat een feest en Sinterklaas weet ook zoveel van de kinderen… Niemand was bang en voor alle kinderen waren pepernoten en leuke cadeautjes. Tegen één uur werden Sinterklaas en Zwarte Piet uitgezwaaid door alle bezoekers van deze mooie morgen. Het was echt een fantastisch feest voor jong en oud in Noord II. Nu maar hopen dat hij volgend jaar weer terug mag komen in It Grand Café.

Geschreven door Janny Kole