Geslaagde Buurtdag in Noord II (2021-09-01 )

Onze traditionele Buurtdag in Noord II was op zaterdag 28 augustus wederom een groot succes. Spannende tijden gingen hieraan vooraf. Een vergunning is in deze tijden een uitdaging en ook het weer is niet te plannen. Gelukkig waren de papieren op tijd op orde en bleef het de hele dag droog. Om 10.00 startte de rommelmarkt/tuin-oprit verkoop. Mooi verspreid in onze wijk waren 16 deelnemers die probeerden hun spulletjes kwijt te raken. De één had meer succes dan de ander. Het was gelijk een mooie gelegenheid om bij te praten nu er zoveel activiteiten stilliggen. In het water voor het Heechhout/Blauwpoortstate gingen om 13.00 uur, 22 visser de strijd aan om de bokaal van het vissersmannetje te winnen. Het ging er fanatiek aan toe, uiteindelijk werden er 76 vissen gevangen met een totale lengte van 1056 cm. Een recordvangst wist Jitze Kuiper te vertellen die samen met Rein Wiersma al jaren onze vaste vrijwilligers zijn. De 1e prijs werd gewonnen door Richard Jorna met een totale lengte van 190 cm, hij viste tevens de grootste vis van 25 cm uit het water en mag komend jaar op het vissersmannetje passen. De 2e prijs was voor Theo Bekema met een lengte van 148 cm, daartussen zat ook de kleinste vis. Tot slot was de 3e prijs voor Wopke Stienstra met 120 cm. Een geslaagde activiteit met genoeg belangstelling. Voor de liefhebbers was er ijs bij de ijscokar van Kelderhuis. Leuk ook om te zien dat de bewoners van It Heechhout dit ook wel konden waarderen.

Om 16.00 uur werd het springkussen voor de Lonjéflat opgezet, de ijscokar stond hier ook weer en om 17.00 uur konden de buurtbewoners hun bestelde snacks afhalen. De kinderen vermaakten zich prima op het springkussen, reden voor de ouders om gezellig bij te praten en te genieten van alle gezelligheid. De EHBO moest deze middag één pleister plakken en dan nog wel op de arm van een bestuurslid!

Verder complimenten voor ons bestuur dat ze toch de mogelijkheden opgezocht hadden om de Buurtdag in aangepaste vorm te vieren en er met elkaar een gezellige dag van te maken. Deze dag leverde de buurtvereniging vijf nieuwe leden op. Regelmatig krijgen we verzoekjes uit andere buurten om lid te worden. Helaas voor hen moet je bewoner zijn van Plan Noord II.

Het bestuur kijkt terug op een geslaagde dag en gaat binnenkort vergaderen om te kijken wat er in het winterseizoen nog meer georganiseerd kan worden. De bingo start helaas nog niet, de 1,5 meter zorgt op dit moment nog voor te veel beperkingen. Zodra het kan pakken we ook die draad weer op, nog even geduld bingoliefhebbers.

Foto's: hier klikken

Geschreven door Janny Kole,
Secretaris Buurt- en Speeltuinvereniging Plan Noord II