Buurtdag in Noord II (2022-09-02 )

Buurtdag in Noord II

Vrijdagavond 2 september begon het buurtfeest in Noord II met een bezoek aan de Wok in Bolsward. 48 buurtgenoten hebben genoten van een heerlijk WOK buffet. Er was geen nee te koop en uitstekend verzorgd. Een dag later was de speeltuin bij het Oordje afgehuurd, door onze bestuursleden Noëlla en Bianca, voor de jongste kinderen van onze buurtvereniging. Prachtig weer zorgde voor een goede opkomst en ook voor de ouders was het genieten deze morgen. Om één uur begon de viswedstrijd. 16 vissers waren er en vingen in totaal 797,5 cm vis in het water voor It Heechhout/Jozefstraat. Mooi resultaat, tussendoor zorgde Folkert en zijn vrouw voor een lekker ijsje.

De kleinste vis werd gevangen door Noah Verbree en was slechts 7 cm, de grootste vis door Remco Visser die 44 cm lang was. Remco ging dit jaar wederom met de 1e prijs naar huis. Zijn naam zal worden bijgeschreven op het vissersmannetje, de wisseltrofee waar hij een jaar op mag passen. Totaal haalde hij 206 cm vis uit het water. De 2e prijs was voor Richard Jorna, hij viste 144 cm uit de gracht. De 3e prijs was voor Sietse Reijenga met 107 cm vis. Voor alle drie was een mooie beker en een waardebon. Sietse Reijenga, ontbreekt op de foto. Hij had niet verwacht in de prijzen te vallen, daarom bracht Jitze Kuiper deze bij hem thuis.

Om half drie was er voor de liefhebbers een gezellige bingo in It Heechhout. Janny en Sijke hadden voor leuke prijzen gezorgd en ook hier was het gezellig. Altijd weer een bijzondere ervaring dat het muisstil is in de zaal als de nummers worden omgeroepen en hilariteit als de bingo valt.

Al met al een geslaagde dag. We hopen dat onze buurtvereniging komend jaar nieuwe bestuursleden heeft weten te vinden zodat we volgend jaar gewoon weer door kunnen gaan met de activiteiten.

 

Geschreven door Janny Kole,

voorzitter BV Noord II