Bolsward is waaks (2014-10-18 )

Oproep van onze wijkagent Gerrit Schermer:

Project heet nu "BOLSWARD IS WAAKS"

Het doel is om ons als samenleving te wapenen tegen de avond-inbreker. Dat is een inbreker die tussen 17.00 en zeg maar 21.00 uur toeslaat en eigelijk begint wanneer de dagen korter worden. Er wordt dan ingebroken bij woningen waar geen licht brand. Dus een goede tip aan de bewoners is om bij afwezigheid licht te laten branden en een bewoonde indruk achter te laten. Het plan is om op deze tijden dat deze avond-inbrekers actief zijn, mensen te benaderen die dan ook op straat zijn. Zo kwam ik uit bij de hondenbezitters die elke dag vrijwillig in weer en wind hun loopje door de wijk doen. Voordeel is ook, dat deze mensen bekend zijn in hun eigen wijk en afwijkend gedrag sneller zullen herkennen. Dan gaat dat bijv om een auto die verschillende keren langzaam door de straat rijd, of een auto op de oprit van mensen die op vakantie zijn. Wij willen die mensen actief maken door in verdachte omstandigheden 112 te bellen, de naam van het project noemen en controle van de politie vragen.

Voor de start in november gaan we deelnemers nog uitnodigen voor een bijeenkomst op bureau. Ze kunnen daar vragen stellen en krijgen verdere informatie over het project en hoe te handelen. Het bijwonen van deze avond is niet verplicht. Mensen krijgen ook info via mail.

U kunt zich voor dit project aanmelden via onderstaand mailadres:

basisteam.a5@friesland.politie.nl ter attentie van wijkagent G.Schermer en vermelding van aanmelding voor project "Bolsward is waaks" 

Ik heb dan nodig een achternaam, adres en een emailadres. Verder kunnen ook anderen zich aanmelden, bijvoorbeeld mensen die elke avond door de wijk wandelen of trimmen zonder hond, zij kunnen uiteraard ook meedoen.

Gerrit Schermer Wijkagent stad Bolsward.